flag aScAgenda - Práca so zoznamami

Ako evidovať exkurzie?

aScAgenda ponúka od verzie 2018 možnosť evidovať exkurzie, ktoré počas školského roku plánuje škola vykonať.

Položku Exkurzie nájdete v ľavom menu - škola - exkurzie. Pre vytvorenie novej exkurzie treba kliknúť na Nová. Následne vyplníte informácie.


  • Priradiť žiakov k danej exkurzii je možné cez Hromadné operácie Ako a na čo slúžia hromadné operácie? .


    Priradení žiaci sa zobrazia v zozname. Ak na niekoho zabudnete a chcete ho pridať, môžete tak urobiť pomocou tlačidla "Upraviť zoznam žiakov", ktoré vás presunie do Zoznamu žiakov. Tam označíte žiaka/žiakov a opäť cez Hromadné operácie im priradíte túto exkurziu.


    Ak pri vytváraní novej exkurzie nemáte všetky informácie (napr. termín alebo zodpovedného učiteľa), tieto môžete doplniť neskôr pomocou tlačidla Edituj.

    V prípade, že máte vytvorené dve a viac exkurzií s rovnakým názvom "Typ exkurzie", tak vám aScAgenda automaticky ponúkne tento typ:

  • Kto môže evidovať exkurzie? Buď administrátor aScAgendy alebo ten, kto má právo na všetko. Aby ste však mohli určiť človeka, ktorý má tieto veci na starosti, tak sme vytvorili "Právo na administráciu exkurzií". Viete ho pridať učiteľovi/zamestnancovi štandardným spôsobom - Aké práva môže mať priradené učiteľ? .

    Užívateľ s týmto právom vie vytvárať, editovať a mazať exkurzie a taktiež pridávať a odoberať žiakov z nich.

    Je však možné, že iba jeden človek to nebude stíhať robiť a chceli by ste, aby viacero ľudí vedelo pridávať a odoberať žiakov z jednotlivých exkurzií. Na tento účel sme vytvorili "Právo pridať/ubrať žiakov v exkurziách".

    Tento človek bude nebude môcť pridávať, editovať alebo mazať exkurzie, bude môcť iba pridať alebo odobrať žiakov.


    Tento článok mi pomohol Tento článok mi pomohol
    Tento článok je nepochopiteľný Tento článok je nepochopiteľný
    Hľadám niečo iné Hľadám niečo iné

    Tento článok bol videný 7185 krát.7185 / 7185
    ViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViews

    previousarticle Naspäť na hlavnú stránku nextarticle